Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ρωσία: Πρωτοφανής βροχή μετεωριτών ή ο αστεροειδής 2012 DA14;

Ρωσία: Πρωτοφανής βροχή μετεωριτών προκαλεί τραυματισμούς και ζημιές που πρέπει να έχει σχέση με τον αστεροειδή 2012 DA14  θα πέρναγει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μέσα από τους επικοινωνιακούς δορυφόρους, σε ύψος μόλις 27,000 χιλιόμετρα.
διαβ.περισσότ: Αστεροειδής σε απόσταση αναπνοής απο τη Γή

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές 102 άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύση τζαμιών

Πρωτοφανής βροχή από μετεωρίτες προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας το πρωί της Παρασκευής. Οι περισσότερες αναφορές, έστω και συγκεχυμένες, έρχονται από την περιοχή Τσελιάμπινσκ ενώ ιατρικές πηγές μιλούν για τουλάχιστον 102 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι με τραύματα που προκλήθηκαν από τα σπασμένα τζάμια. 


«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών. Ενας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων για το τι συνέβη ακριβώς, καθώς έτερος εκπρόσωπος του υπουργείου ταυτίζονται ανέφερε στο Ιντερφαξ ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη.

Το ρωσικό RT υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του -αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες σε σχολείο του Τσελιάμπινσκ ενώ κάτοικοι της περιοχής κάνουν αναφέρουν ότι ένιωσαν το έδαφος να τρέμει, είδαν τζάμια να σπάνε ενώ πανικός δημιουργήθηκε και από τους συναγερμούς των αυτοκινήτων που χτυπούσαν ακατάπαυστα κατα τη διάρκεια της πτώσης.

Επίσης, μάρτυρες τόσο στο Τσέλιαμπινσκ και στο Σβέρντλοσκ έκαναν αναφορές για «φλεγόμενα αντικείμενα» στον ουρανό τα οποία κατέπεσαν στις πόλεις Γιεκατερίνενμπουργκ και Τάιμεν - μια αραιοκατοικημένη περιοχή περίπου 500 χλμ.

Τα απομεινάρια των αντικειμένων που έπεσαν μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία στο Reuters, είναι εμφανή στην Γιεκατερίνενμπουργκ η οποία βρίσκεται περίπου 200 χλμ νοτιοανατολικά του Τσελιάμπινσκ.

Επιπλέον, σύμφωνα με αναφορές εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών στο Associated Press, κατέρρευσε οροφή 600 τμ ενός εργοστασίου επεξεργασίας μετάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιχνηλάτης

Ιχνηλάτης
Ακολουθώντας τα χαμένα ίχνη......