Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

"Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ" μας βολεύει

 Η Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης δεν μπορεί να λύση το πρόβλημα της ύπαρξης, της προέλευσης και του σκοπού της άπειρης Φύσης. Ή Φύση απλώς υπάρχει. Δεν έχει σκοπούς. Σκοποί υπάρχουν μόνο στον άνθρωπο και στην έμβια ύλη, που με τον αγώνα για την ύπαρξη εξασφαλίζει στα ειδή όσο το δυνατόν διαρκέστερη και καλύτερη ζωή. Ή ανόργανη Φύση έχει τους νόμους της, πού δρουν χωρίς σκοπούς.
Ή λογική λέει, ότι ό κόσμος (ή άπειρη Φύση) είναι αιώνιος, αγέννητος και ανώλεθρος. Το σωστό μυαλό του ελευθέρου ανθρώπου δε μπορεί να φανταστή αρχή και τέλος στην άπειρη Φύση. Δεν υπάρχει προ και μετά στον άπειρο Χώρο και Χρόνο, ό οποίος (Χρόνος) είναι τέκνο της κίνησης, που κατά τον Αριστοτέλη είναι ή βασική ιδιότητα της ύλης. Μόνο τα επί μέρους πράγματα τής Φύσης έχουν αρχή και τέλος στο Χώρο και στο Χρόνο.
Ή Μεγάλη Έκρηξη, το Big Bang ξεκίνησε κατά τούς «εφευρέτες» του από ένα απειροελάχιστο υλικό σημείο του διαστήματος, πού είχε άπειρη πυκνότητα και άπειρη θερμοκρασία (παράλογα πράγματα) και υστέρα άρχισε να διευρύνεται, να διαστέλλεται, δημιουργώντας συνάμα το Χώρο και το Χρόνο. Ή θεωρία υποστηρίζεται από στρατευμένους επιστήμονες, οι όποιοι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν την Εκκλησία και το δόγμα της δημιουργίας του κόσμου από το Θεό.
Ο εικονιζόμενος Βέλγος καθηγητής φυσικής και ιερέας Ζώρζ Λεμέτρ ήταν ο πρώτος, που προτείνε την υπόθεση -; όπως την αποκάλεσε -; ότι το Σύμπαν ξεκίνησε από μια έκρηξη ενός αρχεγόνου ατόμου.
BIG BANG 2.jpg
Ή αντίθετη θεωρία της Σταθερής Κατάστασης του Χόιλ και άλλων επιστημόνων και φιλοσόφων είναι ή σωστή, συμφώνα με τη λογική (νομίζω), για τους έξης λόγους: Ή Μεγάλη Έκρηξη μπορεί να παρομοιαστεί με την έκρηξη μιας χειροβομβίδας στον αέρα η με το σκάσιμο των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, που ρυθμίστηκαν να σκάσουν στον αέρα για μεγαλύτερη καταστροφή. Τα κομμάτια της χειροβομβίδας με την έκρηξη εκσφενδονίζονται ακτινοειδώς προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ίδιο θα συνέβη (;) και με την ύλη του Big Bang (οι δημιουργοί του θα στριμώχτηκαν φοβερά, μη μπορώντας να υποστηρίξουν μέχρι κεραίας τη θρησκευτική-μυθική δημιουργία, αφοί αύτη έγινε εκ του μηδενός, ex nigilo, ενώ ή δική τους ξεκινάει έστω και από απειροελάχιστη ύλη με άπειρη πυκνότητα κ.λπ.).
Ή Μεγάλη Έκρηξη πρέπει να έγινε σε ένα σημείο του Χώρου, άσχετα με το ότι υποστηρίζουν, ότι δημιούργησε το Χώρο και το Χρόνο. Χώρος αναγκαστικά θα πρέπει να υπήρχε, αφοί έγινε κάπου. Με την έκρηξη ή πρωταρχική ύλη θα εκσφενδονίστηκε ακτινοειδώς και σφαιρικά. δηλ. το σημείο της έκρηξης θα υπήρχε στο κέντρο μιας συνεχώς διαστελλόμενης σφαίρας. Ή θεωρία λοιπόν αύτη καταλήγει σε Σύμπαν πεπερασμένο, αφού, όσο κι αν διασταλεί| ή σφαίρα, έξω απ' αυτήν θα παραμένει ελεύθερος χώρος. Ακατανόητη θεωρία. Κέντρο του «Σύμπαντος» δεν υπάρχει. Κάθε σημείο του άπειρου είναι και κέντρο, άρα άπειρα κέντρα, άπειρος χώρος.
«Σύμπαν»: Το άπιαστο θήραμα τής Επιστήμης
Σχετικά με την έννοια «Σύμπαν», νομίζω, ότι είναι ακατάλληλος όρος και πρέπει να εγκαταλειφτεί), γιατί σύμπαν (universum, universe) σημαίνει συν-ολο, που δηλώνει κάτι πεπερασμένο, αφοί κάθε λογικός εγκέφαλος δέχεται ότι ή Φύση είναι άπειρη. Ακόμα πιο πολύ παραλογίζονται όσοι γράφουν ή λένε «το σύνολο του Σύμπαντος», δηλ. το σύνολο του συνόλου.
Ή άποψη της διαστολής του Σύμπαντος ανατρέπεται πάλι από τη λογική, γιατί η Αστρονομία και ή Αστροφυσική, όσο κι αν στον αιώνα τον άπαντα αναπτύξουν τα εργαλεία τους, δεν πρόκειται να καθυποτάξουν το άπειρο. Ή λογική όμως το συλλαμβάνει.
Ας φανταστούμε, ότι έχουμε μέσα σε ένα κυβικό χιλιόμετρο 16 κοπάδια πρόβατα, τέσσερα στην επιφάνεια της γης και τα υπόλοιπα στον υπόλοιπο τρισδιάστατο χώρο του κυβικού χιλιομέτρου, στον αέρα, όπως είναι οι γαλαξίες στον απέραντο τρισδιάστατο χώρο. Το κάθε κοπάδι περιφέρεται σε ορισμένο χώρο σαν σε ζωτικό χώρο. Αν κινηθεί πέρα από το χώρο του, θα συγκρουστεί με τα γειτονικά του. δεν υπάρχει παραπάνω χώρος γι' αυτό. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει με τους γαλαξίες και τα αλλά αστρικά συστήματα. Σ' αυτά συμβαίνει ή γέννηση και ό θάνατος, όπως και στα πρόβατα, η αποσύνθεση και ή ανασύνθεση και όχι ή διαστολή. Διαστολή του Χώρου είναι παραλογισμός. Ό άπειρος Χώρος διαστέλλεται που; Στον ίδιο τον εαυτό του; Ένας γαλαξίας μπορεί να διασταλεί, να μεγαλώσει δηλαδή με καινούργια άστρα δημιουργούμενα από τη συμπύκνωση της μεσοαστρικής ύλης.
Ή άποψη κατά της Μεγάλης Έκρηξης, της διαστολής και της ηλικίας του «Σύμπαντος» (14-15 δισεκατομμύρια χρόνια) ενισχύεται και από τη δύναμη της σκέψης των Προσωκρατικών, που πρώτοι αυτοί μας δίδαξαν ότι ό κόσμος είναι άπειρος, αιώνιος και ανώλεθρος. Ηράκλειτος: «Κόσμον τόνδε, τόν αυτόν άπάντων, ούτε τις Θεών ούτε ανθρώπων έποίησεν, άλλ' ην άεί) και έστιν κάι έσται πύρ άείζωον άπτόμενον μέτρα και άποσβεννύμενον μέτρα.»

BIG BANG.jpg

Η υπόθεση ότι το Σύμπαν ξεκίνησε από την έκρηξη ενός απειροελάχιστου υλικού σημείου υιοθετήθηκε  κι αποτελεί την επικρατούσα σήμερα θεωρία για την προέλευση του σύμπαντος.


ΔΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιχνηλάτης

Ιχνηλάτης
Ακολουθώντας τα χαμένα ίχνη......