Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του blog το 2010


2 σχόλια:

 1. Προσπαθούμε ,όπως και εσείς ,να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της Ελληνικής συνειδήσεως.Η Ιστιοσελίδα σας είναι εξαίρετη και γι’αυτό θα την συμπεριλάβουμε στην δική μας προσπάθεια http://projectdaimonas.blogspot.com/ με την άδεια σας ,φυσικά. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε μια συνεργασία που θα αποδόσει Ελληνικούς καρπούς .
  Υ.Γ Άν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμήτε την συμμετοχή σας ,ενημερώστε μας στο damon_900@yahoo.gr και θα σας διαγράψουμε από την λίστα των ιστιολόγιων μας .

  Μετά Τιμής
  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ‘’ΔΑΙΜΩΝΑΣ’’

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η λέξη «δαίμων» κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το δαίω, που σημαίνει διανέμω και επομένως ο δαίμων είναι εκείνος που δίνει σε καθένα την τύχη του, ή από το δαήναι, που σημαίνει γνωρίζω και επομένως ο δαίμων είναι ο γνώστης.
  Το βέβαιο είναι ότι στην αρχαιότητα ο δαίμων φέρεται ταυτόσημος με το θεό ή τη θεά και γενικά με κάθε εξωανθρώπινη δύναμη, με κάθε αόριστη οντότητα, που διαθέτει μεγάλη δύναμη και δρα στη φύση. Υπήρχαν πολλών ειδών δαίμονες, που ήταν τα πνεύματα των διάφορων εργασιών ή των κοσμικών δυνάμεων. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και οι αρρώστιες και ο θάνατος. Οι αρχαίοι πίστευαν πως το κάθε άτομο είχε το δικό του δαίμονα, που του καθόριζε την τύχη. Σε καλωσορίζω στο blog και με τιμά η πρότασή σου. Σε ευχαριστώ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιχνηλάτης

Ιχνηλάτης
Ακολουθώντας τα χαμένα ίχνη......