Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Μάγιας - Απώτερη Γνώση

Μάγιας, από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς πάνω στη Γη

Εισαγωγή

Ίσως να μην υπάρχουν άλλες λέξεις που να χρησιμοποιήθηκαν με τόσο άστοχο και ανεύθυνο τρόπο, όσο οι λέξεις <<πιθανότητα>> και <<σύμπτωση>>. Γιατί σ’αυτές καταφεύγουν οι επιστήμονες, όταν προσπαθούν να εκφράσουν απρόσμενα και ανεξήγητα φαινόμενα. Για πολλά χρόνια θεωρούσαν σύμπτωση το γεγονός πως το σχήμα των ανατολικών ακτών της Βόρειας και Νότιας Αμερικής <<εφαρμόζει>> απόλυτα με το σχήμα των δυτικών ακτών της Ευρώπης και της Αφρικής. Οι τρεις αυτοί ήπειροι ήταν ενωμένες και χώρισαν πριν 1.000.000 χρόνια.

Ήταν σύμπτωση πως οι λαοί της αρχαιότητας και από τις 2 μεριές του Ατλαντικού, έθαψαν τους βασιλιάδες τους μέσα σε τεράστιες πυραμίδες,χωρίς να αναγνωρίζεται η πιθανότητα επικοινωνίας ανάμεσα τους; Έτσι πίστευαν οι ‘ειδικοί’, ώσπου ο Θωρ Χαυερνταλ, πάνω σε ένα πρωτόγονο ιστιοφόρο, ταξίδεψε από την Αίγυπτο μέχρι τα νησιά της Καραϊβικής και απέδειξε πως η πιθανότητα ήταν γεγονός.

Θύελλες πάνω στην επιφάνεια του Ηλίου θα μπορούσαν να επηρεάσουν ραδιοφωνικές εκπομπές στη γη από απόσταση 149.668.710 χλμ; <<Σύμπτωση>>, απάντησαν οι επιστήμονες, μέχρι που οι τεχνητοί δορυφόροι ανακάλυψαν τον ηλιακό άνεμο και απέδειξαν το λάθος τους.
Ο Φρέντ Χόυλ έγραψε στο έργο του : Τα σύνορα της Αστρονομίας πως ΄΄η πιθανότητα είναι μια έννοια ξεπερασμένη΄΄ και έιχε απόλυτα δίκιο. Πρέπει να στρέψουμε τις προσπάθειες μας προς την εξήγηση των φαινομένων και όχι να τα αγνοούμε θεληματικά. Η πιθανότητα και η σύμπτωση είναι δικαιολογίες για την διανοητική μας νωθρότητα.

Κεφάλαιο 1ο

Ανάμεσα στους μυστηριώδης λαούς της γης, οι Μάγιας της Κεντρικής Αμερικής, αποτελούν ένα φαινόμενο μοναδικό. Ανακαλύφθηκαν και ΄΄χάθηκαν΄΄ πάλι για αιώνες. Ο πρώτος Ευρωπαίος που τους μελέτησε και τους περιέγραψε το 1566, ήταν ο Ντιέγκο ντε Λάντα, ο πρώτος Ισπανός επίσκοπος του Γιουκατάν. Μετά εξαφανίστηκαν για 3 ολόκληρους αιώνες. κατά τη διάρκεια του 17ου και του 18ου αιώνα, οι Μάγιας ξεχάστηκαν και οι μεγάλες πόλεις τους πνίγηκαν μέσα στην άγρια βλάστηση της ζούγκλας. Μόλις το 1841, ξαναέγινε λόγος γι’αυτούς σε μια καταπληκτική μελέτη που δημοσίευε ένας νεαρός Αμερικάνος διπλωμάτης, ο Τζών Στέφενς, με τον τίτλο: Επεισόδια από ένα ταξίδι στην Κεντρική Αμερική, Τσίαπας και Γιουκατάν.

Οι επιστήμονες παραδέχονται την αντικειμενικότητα του έργου του Στέφενς και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν της πληροφορίες του.
Εντύπωση κάνει,πως οι αρχαιολόγοι αγνοούν ακόμα ένα μεγάλο μέρος από τις ανακαλύψεις του Στέφενς. Για παράδειγμα περιγράφει κάπου στην έρευνα του ένα αντικείμενο,που θυμίζει μια σύγχρονη τηλεόραση.Σε ένα μικρό λόφο,λέει ο Στέφενς, που δέσποζε πάνω από την πόλη των Μάγιας, υπήρχε ένα μικρό κυκλικό κτίριο, με ύψος περίπου 2 μέτρα. Όταν ο Αμερικάνος διπλωμάτης μπήκε στο κτίριο αυτό, ανακάλυψε ένα βάθρο κατασκευασμένο από κάποιο αστραφτερό υλικό που έμοιαζε με γυαλί αλλά δεν μπόρεσε να διαπίστωση τη φύση του. Μέσα σε αυτό το δωμάτιο συνεδρίαζαν οι δικαστές των Μάγιας. Όταν έβγαζαν μια απόφαση, ζητούσαν την έγκριση της θεότητας που παρουσιαζόταν στην επιφάνεια ΄΄ενός μαύρου αστραφτερού βάθρου΄΄.

Ένας κοινός άνθρωπος του 1841 δεν μπόρεσε να περιγράψει με σαφέστερο τρόπο μια σύγχρονη συσκευή τηλεόρασης.Όμως όπως θα δούμε παρακάτω η τηλεόραση των μάγιας είναι κάτι διαφορετικό από την σημερινή τηλεόραση που ξέρουμε.Ο Στέφενς ανέφερε ομοιότητες ανάμεσα στην αρχιτεκτονική των Μάγιας και την Αρχιτεκτονική της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Τις ομοιότητες αυτές οι επιστήμονες τις χαρακτηρίζουν και πάλι (επίτηδες?)συμπτώσεις.Αρχιτεκτονικά στολίδια πάνω στους τοίχους των ερειπίων των Μάγιας μοιάζουν καταπληκτικά, με τον Ελληνικό ισόπλευρο σταυρό.Και εδώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για σύμπτωση αλλά ο Στέφενς και οι σύντροφοι του, παρατήρησαν ένα τεράστιο διακοσμητικό κατασκεύασμα από μαρμαρόσκονη, που τους εντυπωσίασε για την καταπληκτική ομοιότητα του σχεδίου τους με τις φτερωτές σφαίρες των ναών τους οι Αιγύπτιοι.Και δεν είναι μόνο στην Αρχιτεκτονική που υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους Αιγυπτίους και στους Μάγιας. Το ίδιο συμβαίνει και στην γλυπτική. Τα γλυπτά των Μάγιας εντυπωσίασαν τον Στέφενς για την ομοιότητα που παρουσιάζουν προς τα αιγυπτιακά αγάλματα.Αλλά οι επιστήμονες αμφιβάλλουν και θεωρούν συμπτώσεις τις καλλιτεχνικές ομοιότητες ανάμεσα στους Μάγιας και στους Έλληνες, στους Σουμέριους, στους Βαβυλώνιους, στους Κινέζους, στους Αφρικανούς, στους Κέλτες.Αρνούνται να εξηγήσουν τις παραδόσεις των μάγιας για τη Μού.Δεν μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι ο Στέφενς περιγράφει μια τηλεόραση το 1841!

Κεφάλαιο 2ο

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΑΓΙΑΣ

Ποιοι είναι οι μάγιας; Η καλύτερα, τι είναι οι Μάγιας;

Τα χαρακτηριστικά των Μάγιας είναι μοναδικά. Οι θεοί των Μάγιας δεν μοιάζουν με κανέναν άλλο θεό και δεν έχουν καμία σχέση με της θεότητες των Αζτέκων, των Τολτέκων και των Ίνκας. Οι θεοί των άλλων λαών της Κεντρικής Αμερικής διψούν για αίμα και λατρεύουν τον πόλεμο, με άλλα λόγια αντικαθρεφτίζουν τις αντιλήψεις των πιστών τους.

Όμως παρόλο ότι οι γείτονες των Μάγιας ήταν άγριοι και φιλοπόλεμοι, τα τείχη τους δεν έχουν ίχνη από μεγάλες μάχες και πολιορκίες, ούτε στα ερείπια των πολεών τους βρέθηκαν όπλα. Πώς όμως προστάτευαν τον εαυτό τους;

Τα κείμενα των Μάγιας αντί να μας φωτίζουν μα μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν σήμερα 2 εκατομμύρια Μάγιας που ζουν στην Κεντρική Αμερική. Οι γλώσσα που μιλάνε υπάρχει σε χιλιάδες επιγραφές αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα της προσπάθειας αποκρυπτογράφησης της γλώσσας τους για να μάθουμε τα μυστικά τους.

Οι ΄΄ ειδικοί΄΄ δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πως οι Μάγιας, που ζούσαν χαμένοι στα βάθη της τροπικής ζούγκλας κατάφεραν να μεταφέρουν μεγάλες πέτρες(που ζύγιζαν από 20 τόννους και άνω), χωρίς να έχουν δρόμους ή ισχυρά μεταφορικά μέσα. Πως έχτισαν ένα μεγάλο πλήθος πέτρινων ναών και πυραμίδων παρόλο που δεν υπήρχε καθόλου πέτρα στην περιοχή του;

Ένα άλλο μυστήριο, είναι ότι οι Μάγιας αρνήθηκαν να πολεμήσουν ενάντια στους Ισπανούς κατακτητές, ενώ οι Αζτέκοι και οι Ίνκας που αντιστάθηκαν , νικήθηκαν και καταστράφηκαν. Τι έκανε λοιπόν,τους Ισπανούς κατακτητές να αποφύγουν μια σύγκρουση με τους Μάγιας; Πως κατάφεραν οι Μάγιας, κρυμμένοι μέσα στη ζούγκλα να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της ιστορίας για 3 ολόκληρους αιώνες;

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η γνωστότερη θεωρία για την καταγωγή των Ινδιάνων της Αμερικής, υποστηρίζει πως οι άνθρωποι αυτοί είναι Μογγόλοι,που μετανάστευσαν μαζικά εδώ και 25.000 χρόνια. Η θεωρία αυτή δεν συμφωνεί με τα αρχαιολογικά ευρήματα.Υπάρχουν βέβαια και άλλες θεωρίες που υποστηρίζουν 1002 πράγματα αλλά δεν θα το αναλύσω αυτή τη στιγμή.

Το αίνιγμα της καταγωγής των Μάγιας γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό,απο το γεγονός ότι πως ο πολιτισμός τους ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο πολιτιστικό επίπεδο των άλλων αρχαίων λαών του πλανήτη μας. Από που όμως προέρχονται οι Μάγιας;

Μοιάζουν σαν να μην ακολουθούν το κοινό εξελικτικό ρυθμό της Γης. Οι ερευνητές του διαστήματος έχουν αποδείξει πως σε κανέναν από τους πλανήτες του ηλιακού μας συτήματος, δεν υπάρχει εξελιγμένος πολιτισμός.άλλα αυτό συναίβεναι πάντοτε;Μήπως υπήρξε ζωη και πολιτισμός στον μυστηριώδη πλανήτη Χ (Nibiru),που η ύπαρξη του αποδείχθηκε για πρώτη φορά με έναν παράξενο μαθηματικό νόμο;

Το νόμο αυτό τον ανακάλυψε ο Γερμανός Αστρονόμος Μπόντε.Το 1976 που ο Μπόντε διατύπωσε το νόμο του,ήταν γνωστοί μόνο 6 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος,(ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γή, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος). Το 1871 ο Γάλλος Αστρονόμος σέρ Ουίλιαμ Χέρσελ ανακάλυψε έναν ακόμη πλανήτη τον Ουρανό. Υπολόγισε την απόσταση του από τον Ήλιο και απέδειξε πως ο νόμος του Μπόντε ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα,απόλυτα στις αληθινές διαπλνατικές αποστάσεις.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον πλέον διάσημο νόμο του Μπόντε,όλοι οι Αστρονόμοι άρχισαν να ψάχνουν τον Πλανήτη Χ ανάμεσα στον Άρη και στον Δία.Αντί όμως να ανακαλύψουν τον πλανήτη χ ανακάλυψαν μια ζώνη από αμέτρητα αστρικά σωματίδια που την ονόμασαν :Αστεροειδή

Τι είναι όμως ο Αστεροειδής και πως σχηματίστηκε;

Πολλοί αστρονόμοι πιστεύουν πως ο Αστεροειδής είναι τα υπολείμματα ενός πλανήτη που υπήρχε κάποτε ανάμεσα στον Άρη και στον Δία.

Εαν ήταν ο πλανήτης Χ για πιο λόγο διαλύθηκε;
Ένας αστρονόμος,απέδειξε πως ούτε μια πυρηνική έκρηξη δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή....εκτός αν προκλήθηκε στον ίδιο τον πυρήνα του πλανήτη!Μια τέτοια καταστροφή δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί σαν ένα φυσικό γεωλογικό φαινόμενο, όπως η έκρηξη ενός ηφαιστείου ή την εκδήλωση ενος σεισμού. Έτσι μας μένει μόνο η πιθανότητα της τεχνητής έκρηξης,άσχετα αν προκλήθηκε από ατύχημα ή σκοπιμότητα.

Τα κείμενα των Μάγιας,μας αναφέρουν μια τέτοια έκρηξη. Παρόλο ότι πολλοί απο τους αρχαίους λαούς προκαλούν την κατάπληξη των επιστημόνων με τις αστρονομικές γνώσεις τους, η ανάμνηση της έκρηξης του Πλανήτη Χ δεν σημειώνεται ούτε στην Κινέζικη,ούτε στην Αιγυπτιακή , ούτε στην βαβυλωνιακή, ούτε στην σουμεριακή κειμενογραφία. Μελετώντας όμως την περίπτωση των Μάγιας, βρίσκουμε πως ο λαός αυτός ασχολείται με αριθμούς που εκφράζουν δεκάδες χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Μια από τις επιγραφές των Μάγιας, που δεν αποκρυπτογραφήθηκε ακόμα στο σύνολο της, αναφέρει γεγονότα που συνέβησαν πριν 400.000.000 χρόνια.Και φαίνεται πως οι Μάγιας γνώριζαν την καταστροφή του πλανήτη Χ,γιατί αυτή η έκρηξη είχε άμεση επίδραση στις κλιματολογικές συνθήκες της Γής.Ποια ήταν η αντίδραση των Μάγιας,αυτών των ξένων σε ξένη χώρα,όταν είδαν τον πλανήτη Χ,πιθανότατα την πρώτη τους βάση και κέντρο επαφής με το δικό τους ηλιακό σύστημα να διασπάται σε αμέτρητα αστρικά σωματίδια; Ποίο ήταν το λάθος τους; Ποιές άγνωστες δυνάμεις απελευθερώθηκαν;

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα,στην Ινδονησία εκτιμήθηκε 26 φορές ισχυρότερη από τη μεγαλύτερη υδρογονοβόμβα έχει κατασκευαστεί μέχρι το 1989 και στην πραγματικότητα η ισχύ της δεν ξεπέρασε ούτε το 1/5 της δύναμης που απελευθερώθηκε απο την έκρηξη της Σαντορίνης το 1470 π.χ.

Τι ισχύ είχε η έκρηξη που διέλυσε τον πλανήτη Χ;

Υπάρχουν θρύλοι που μιλούν για συνταγές και τύπους κατασκευής εκρηκτικών υλών των Μάγιας,τύποι που είναι κρυμμένοι στο εσωτερικό αγαλμάτων φτιαγμένων από νεοφρίτη. Τα αγάλματα αυτά βρίσκονται χαμένα μέσα στην τροπική ζούγκλα. Πριν το 2ο Π.Π(Παγκόσμιο Πόλεμο), οι θρύλοι αυτοί έμοιαζαν δημιουργήματα της λαϊκής φαντασίας και είχαν χαρακτηριστεί <<απίθανοι>>.

Σήμερα,οι επιστήμονες μοιάζουν να αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι σε αυτά τα φανταστικά παραμύθια, Οι γεωλόγοι και οι φυσικοί μελετούν κάθε μετεωρίτη που πέφτει στη Γή. Οι μετεωρίτες δεν είναι τίποτε άλλο από κομμάτια του Πλανήτη Χ,που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα μας σαν ΄΄διάττοντες αστέρες΄΄. Πολλοί από τους μετεωρίτες περιέχουν μια σημαντική ποσότητα απο τιτάνιο,ένα στοιχειό πολύ πιο σκληρό από το ατσάλι και με μισό βάρος απο αυτό. Τιτάνιο βρέθηκε και στη Σελήνη καθώς και στα βουνά της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής

Σύμπτωση;

Μέταλλα σαν το σίδερο ,το νικέλιο και το τιτάνιο είναι τόσο σπάνιο στο διάστημα ΄ώστε αποτελούν πραγματική πρόκληση για διαστημικούς ταξιδιώτες απο ηλιακά συστήματα που απέχουν εκατοντάδες έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Μήπως,πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια ήρθαν οι Μάγιας στο ηλιακό μας σύστημα και σε συνέχεια στη Γή μας,αναζητώντας σπάνια μεταλλεύματα;
Μήπως τα ορυκτά αποθέματα του πλανήτη μας τους συγκινούν ακόμα έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μια νέα επίσκεψη;

Είναι σύμπτωση πως οι εγκαταστάσεις των μάγιας γειτονεύουν πάντοτε με πλούσια κοιτάσματα;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η διαστημική εποχή άρχισε επίσημα στη Γή τον Οκτώβρη του 1958, όταν οι Ρώσοι εξαπέλυσαν των πρώτο τεχνητό δορυφόρο τους, το γνωστό Σπούτνικ. Η προσπάθεια αυτή άρχισε βέβαια πολύ νωρίτερα,ήδη από το τέλος του 2ου Π.Π. Γιατί εκδηλώθηκε ξαφνικό ενδιαφέρον να πάει ο άνθρωπος στη Σελήνη; Γιατί Αμερική και Ρωσία ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια για να φωτογραφήσουν την αθέατη πλευρά της Σελήνης τη στιγμή που η ανθρωπότητα δεν είχε συνέλθει από την τραγική και πολυαίμακτη εμπειρία;

Είναι σύμπτωση το γεγονός πως οι 2 υπερδυνάμεις της διαστημικής εποχής,ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη μελέτη των Μάγιας;

Η μελέτη των μάγιας είχε αποκτήσει πρωταρχική σημασία στα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας,της Οκλαχόμα,της Μασαχουσέτης και του Κονέκτικουτ.Το ίδιο ενδιαφέρον έδειξαν και οι Σοβιετικοί.Ήδη από το 1961, οι Αμερικανοί επιστήμονες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με εξωγήινους πολιτισμούς αλλά δεν κατάφεραν τίποτα μέχρι που οι Σοβιετικοί κατέγραψαν διαστημικά εξωγήινα μηνύματα στο αστεροσκοπείο Γκόρντον και 3 χρόνια αργότερα το 1969 η Τατιάνα Προσκουριάκωφ παραδέχτηκε την άμεση σχέση τους με τα ιερογλυφικά σχέδια των Μάγιας.Γιατί οι Αμερικάνοι και Ρώσοι συμφώνησαν να πραγματοποιούν από κοινού κάθε νέα διαστημική εξερεύνηση;

Τι είδους πληροφορίες για τη Γή και τη Σελήνη άντλησαν απο τις επιγραφές τω Μάγιας και γιατί δεν τις δημοσιεύουν;

Τέλος,το σημαντικότερο ερώτημα είναι:
Όλα αυτά τα ερειπωμένα μνημεία και οι θρύλοι για τους χαμένους λαούς είναι μια μουχλιασμένη ιστορία που παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο γαι τους αρχαιολόγους ή τα κείμενα των Μάγιας περιέχουν ένα φριχτό προμήνυμα για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας;

Σε όλη την υπόθεση που αφορά αυτό τον παράξενο λαό,υπάρχει κάτι που απαιτεί ευαισθησία και ανοιχτό μυαλό,διαφορετικά Ρώσοι και Αμερικάνοι δεν θα ξόδευαν κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια πάνω στους Μάγιας.Μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε όχι το τι ήταν οι Μάγιας, αλλά το τι θα είναι; Οι μάγιας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας,περιμένουν άδικα;Αυτό το τελευταίο σημείο έχει ζωτική σημασία για την ανθρωπότητα,Το μέλλον της μπορεί να εξαρτηθεί από την απάντηση. Και ίσως πολύ σύντομα,θα μάθουμε τη σημασία των μηνυμάτων από το διάστημα,που με τόση αγωνία καταγράφουν Σοβιετικοί και Αμερικανοί επιστήμονες.

Πηγές:

* Audouze,jean and Vauclair,sylvie,L'astrophysique Nucleaire. Paris: Presses.Universitaires de France,1972
* Asimov, Isaac,Fact and Fancy.New York: Discus Ed.March 1972
* Chang, Kwang-chih.''Relative Cronologies of China to End of the Chou'',in Cronologies in old World Archaelogy.ed.Robert W.Ehrich.
* Chicago:University of Chicago Press,1934
* Eric και Craig umland: Μυστήρια από την αρχαιότητα,διπλωματούχοι της Σχολής Αρχαίων Πολιτισμών του Σικάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιχνηλάτης

Ιχνηλάτης
Ακολουθώντας τα χαμένα ίχνη......